Intervențiile pompierilor hunedoreni în perioada sărbătorilor pascale

În perioada sărbătorilor pascale peste 170 de pompierii s-au aflat clipă de clipă la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Unele misiuni desfășurate în aceste zile au fost foarte dificile, în special cele două incendii izbucnite în noaptea de Înviere.

  •  La Lupeni, salvatorii s-au luptat cu flăcările mai bine de 5 ore.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Lupeni și ai Detașamentului Petroșani, sprijiniți de SVSU Petrila au intervenit cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la acoperișul unei case.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta deosebit de violent, cu degajare mare de fum.

Întrucât flăcările se vedeau de la mare distanță, doi dintre colegii noștri – plt. maj. Rușanu Cristian și plt.maj. Fodor Robert, de la Garda de Intervenție Lupeni, deși se aflau în timpul liber și se pregăteau să participe la slujba de Înviere, au conștientizat gravitatea acestei situații și s-au alaturat numaidecât echipajelor de intervenție.

După eforturi susținute care au durat mai bine de 5 ore, pompierii au lichidat incendiul, stabilind ca și cauză probabilă a izbucnirii acestuia – coșul de fum deteriorat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar păsările și animalele din gospodarie, printre care trei câini și două pisici au fost salvate.

  • Tot în noaptea de Înviere a sunat alarma și la Detașamentul de pompieri Orăștie. La doar 4 minute de la apel, două autospeciale de stingere cu apă și spumă se aflau deja amplasate în fața unei gospodării din localitatea Pricaz, realizând dispozitivul de stingere.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea generalizat materialul combustibil al acoperișului unei șuri, fânul depozitat în pod, precum și lemnul stivuit în interiorul acesteia.

Un ofițer și 8 subofițeri au intrat imediat in acțiune, intervenția promptă făcând să se evite o nenorocire, mai precis propagarea incendiului la casă sau la gospodăriile învecinate.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalația de iluminat.

  • Duminică, o explozie urmată de un incendiu a avut loc în internatul Liceului Tehnologic din Calan.

Detașamentul de Pompieri Hunedoara și PL Bretea Română s-au mobilizat urgent, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară pentru intervenții la înălțime. De asemenea, la locul indicat au ajuns un echipaj SMURD și un echipaj al Serviciului de ambulanta judetean.

Din imobil, pompierii au evacuat 5 persoane, iar locatara în camera căreia s-a petrecut explozia a primit asistență medicală din partea echipajului SAJ, întrucât a suferit un atac de panică. Din fericire, in urma acestui incident, nimeni nu a fost ranit.

În continuare, salvatorii hunedoreni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru a interveni în cazul producerii unor situații de urgență.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut