ZIUA INTERNAȚIONALĂ 112

ZIUA INTERNAȚIONALĂ 112

Astăzi, 11 februarie, îi sărbătorim pe colegii noștri din cadrul Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Ei sunt cei care răspund în fiecare zi, clipă de clipă, urgențelor noastre, transmise prin apel la 112. Cu ei începe salvarea vieților sau a bunurilor materiale, pentru că în câteva secunde, ei sunt cei care decid să trimită în ajutorul nostru Pompierii, Poliția, Jandarmeria, Salvamontul, o ambulanță sau un echipaj S.M.U.R.D.

În județul Hunedoara, pe parcursul anului 2021, operatorii 112 au răspuns la 191.817 apeluri, dintre care 169.995 s-au dovedit a fi situații care au necesitat intervenții. Astfel, 53,15% dintre cazuri au fost preluate de către Serviciul de Ambulanță Județean, 22,21%  de către Pompieri, 18,70% de către Poliție, iar restul de 5,94% de către Jandarmerie, Salvamont și alte structuri.

Este bine să ne reamintim că :

*112 este numărul unic pentru apeluri de urgență, disponibil în toată țara, precum și în toate țările Uniunii Europene, ce poate fi apelat din toate rețelele publice de telefonie, chiar și atunci când aveți bateria telefonului descărcată sau tastatura blocata.

*În cazul ţării noastre, atât folosirea numărului 112 cât şi localizarea apelantului    funcţionează şi în roaming.

Un alt motiv pentru care felicitam Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este  operaționalizarea, incepand cu data de 5 ianuarie 2022, a numărului unic național 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, serviciu implementat în cadrul programului guvernamental „Din grija pentru copii”.

Numărul 119 este de asemenea gratuit, din orice rețea fixă sau mobilă și va fi operat de către consilierii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

Ofiţer Informare şi Relaţii Publice

Lt.col.

            Anemona DODA

Tel. 0758.232.412

E-mail: relatii@isuhd.ro

Sari la conținut