”ZILELE MUNICIPIULUI HUNEDOARA” – ÎN SIGURANȚĂ

”ZILELE MUNICIPIULUI HUNEDOARA” – ÎN SIGURANȚĂ

În perioada 22-24 iulie 2022, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea producerii incendiilor în timpul desfășurării evenimentului ”Zilele Municipului Hunedoara”.

Echipajul de salvatori prezent la eveniment va încadra o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, fiind pregătit să intervină pentru gestionarea eventualelor situații de urgență survenite.

Nu uitați că în aceste zile, județul Hunedoara se află sub avertizare meteo – COD GALBEN DE CANICULĂ, întrucât temperaturile maxime se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade. Ca urmare, se preconizează ca disconfortul termic să crească, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) să depășească pragul critic de 80 de unități.

În aceste condiții, pentru a vă bucura de cele trei zile de festival, fără ca sănătatea să vă fie pusă în pericol, vă recomandăm să țineți cont de sfaturile noastre:

  • evitați expunerile la soare și efortul fizic intens între orele 11.00 -18.00.
  • purtați haine lejere, subțiri și deschise la culoare, pălării de protecție și ochelari de soare pentru a vă proteja împotriva temperaturilor ridicate.
  • Hidratați-vă corespunzător (1,5 – 2 l de lichide/zi).
  • Nu consumați băuturi ce conțin cofeină sau zahăr, și nici băuturi alcoolice, deoarece vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei.
  • Pe parcursul evenimentului, acordați atenție sporită copiilor și nu-i lăsați nicio clipă nesupravegeați.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112!

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj.  Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut