UN NOU CUTREMUR A FOST RESIMȚIT ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA

UN NOU CUTREMUR A FOST RESIMȚIT ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA

Informare inițială:

În urmă cu câteva minute, la ora 15:16, în zona Vâlcea – Gorj s-a produs un cutremur semnificativ, la adâncimea de 40 km, cu magnitudinea de 5,7, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit specialiștilor, seismul s-a produs la 10 km Sud față de epicentrul cutremurului de ieri.

Vom reveni cu detalii!

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

#Update În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

#DSU #IGSU #salvatorii #pompierii #mereuladatorie #cutremur

 

Actualizare informații:

După producerea seismului înregistrat, astăzi, la ora 15:16, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara a activat imediat Grupa Operativă, sub comanda inspectorului șef, care a început monitorizarea situației din județul Hunedoara, privind eventualele efecte negative ale mișcării seismice.

Echipele de intervenție de la nivelul fiecărei subunități ale I.S.U. Hunedoara se află, în acest moment în teren, fiind prealertate toate subunitățile de intervenție.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut