TABĂRA DE PREGĂTIRE A POMPIERILOR ALPINIȘTI – ZIUA I

TABĂRA DE PREGĂTIRE A POMPIERILOR ALPINIȘTI – ZIUA I

                                TABĂRA DE PREGĂTIRE A POMPIERILOR ALPINIȘTI – ZIUA I

 

S-au încheiat primele două tipuri de exerciții din cadrul „Taberei de pregătire a pompierilor alpiniști de intervenție”, activitate organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara.

Antrenamentul salvatorilor se realizează cu participarea echipajelor de intervenție montană în diferite acțiuni complexe de căutare-salvare. La pregătirea organizată în județul Hunedoara participă și lotul reprezentativ al I.G.S.U. la competiția internațională „Grimpday”, precum și 6 echipe formate din câte 5 sau 6 alpiniști-salvatori din cadrul unităților subordonate, respectiv ISU București-Ilfov, ISU Cluj, ISU Iași, ISU Mehedinți, ISU Timiș, ISU Brașov si ISU Hunedoara.

De asemenea, pe parcursul acestei perioade, colegii noștri își vor verifica și perfecționa modul de intervenție prin intermediul diferitelor scenarii similare operațiunilor reale.

Antrenamentele din prima zi, la care au participat alături de pompieri și jandarmi montani dar și echipaje Salvamont, au constat în 2 aplicații practice:

  1. Salvare persoană accidentată (motociclist) aflată într-o vale a digului unui lac de acumulare, lângă un canal cu apă. Victima a fost adusă cu targa pe malul lacului de acumulare după ce i-a fost evaluată starea de sănătate de către un salvator și un medic.
  2. Intervenție de salvare a unei persoane rănită, aflată într-o zonă muntoasă, la mare înălțime, pe o stâncă. Salvatorii însoțiți de un medic au escaladat peretele cu ajutorul corzilor, au ridicat targa pe frânghii și au acordat primul ajutor victimei. Coborârea acesteia pe targă s-a realizat tot cu ajutorul corzilor montate în peretele stâncii.      Pregătirile pompierilor alpiniști vor continua și în următoarele 2 zile când vor fi simulate alte situații de intervenție la înălțime pentru diferite acțiuni de salvare, printre care și „Salvarea unui adolescent aflat pe stâncile „Dealului Cetății” din Deva”.

 

Sari la conținut