ȘURĂ ÎN FLĂCĂRI ÎN SATUL BALȘA

ȘURĂ ÎN FLĂCĂRI ÎN SATUL BALȘA

În această noapte,  printr-un apel la numărul unic de urgență 112, a fost anunțat un incendiu izbucnit într-o șură din localitatea Mada, comuna Balșa.

Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă de la Garda de Intervenție Geoagiu și Detașamentul Orăștie.

La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta generalizat, cuprinzând întreaga suprafață a anexei de cca 70 mp.

Pentru lichidarea incendiului pompierii au acționat mai bine de 3 ore, reușind să limiteze la timp propagarea flăcărilor la casa din apropiere.

Din fericire, în urma acestui eveniment nu au existat victime, înregistrându-se doar pagube materiale.

Cauza probabilă a declanșării incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Întrucât o mare parte a incendiilor au drept cauză instalațiile electrice cu improvizații sau suprasolicitate, vă recomandăm să respectați măsurile elementare pentru a preveni acest tip de risc:

⭕ Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

⭕ Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

⭕ Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi. Incendiul este iminent.

Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice.

Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc).

  •  Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
  • Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.
  •  În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut