Pompierii români din nou în Grecia

Pompierii români din nou în Grecia

În perioada 01.07-01.08.2022 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă cu un modul specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar- DG ECHO în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc, pe perioada de vară a anului 2022.

Astfel, șase salvatori hunedoreni au fost selectați pentru a pleca astăzi spre Grecia, unde vor rămâne în următoarele două săptămâni, cu scopul furnizării de spijin imediat în eventualitatea declanșării unor incendii majore.

Anul trecut, peste 100 de pompieri militari români au acționat în insula Evia, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier, dovedind un real ajutor pentru forțele de intervenție elene.

Colegilor noștri din primul schimb (01.07-16.07.2022), Lt. col. Bibarț Claudiu, plt. adj. Lazăr Ovidiu (Secția de Pompieri Brad), plt. adj. Dîncșorean Grațian (Detașamentul de Pompieri Orăștie), plt. adj. Sălășan Cristinel, plt. adj. Croitoru Cosmin (Detașamentul de Pompieri Hunedoara) și plt. adj. șef Cofaru Mircea (Detașamentul de Pompieri Petroșani) le dorim să aibă parte de o misiune reușită, iar experiența dobândită să reprezinte un punct de referință pentru cariera lor.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut