POMPIER HUNEDOREAN – CAMPION NAȚIONAL LA POPICE

POMPIER HUNEDOREAN – CAMPION NAȚIONAL LA POPICE

Ne-am întrebat, de multe ori, cum reușește Claudiu să arunce furtunul fix la țintă, de fiecare dată, atât pe timpul exercițiilor tactice, cât și la intervenții.

Zilele trecute am aflat și răspunsul…

Povestea lui sună cam așa: din aprilie, anul acesta, Claudiu este soldat profesionist la Garda de Intervenție Geoagiu din cadrul Detașamentului de pompieri Orăștie.

S-a născut într-un oraș mic, din Valea Jiului, unde din păcate, posibilitățile copiilor de a se afirma sunt relativ reduse, dar asta nu l-a împiedicat să renunțe la visul său, acela de a progresa profesional, iar oamenii să-l privească cu admirație.

Astfel, de la 14 ani, a început să frecventeze sala de popice a orașului natal.

A renunțat la distracțiile adolescentine pentru orele lungi de antrenament, dar a dobândit treptat tot mai multă dexteritate și precizie.

Și pentru că puterea de concentrare este punctul său forte, Claudiu a ajuns să cucerească până în prezent cinci medalii de aur, atât la individual, cât și în echipă, la campionatele naționale de popice și să facă parte din lotul național al României.

Despre meseria de pompier, Claudiu spune că i se potrivește „ca o mănușă”, pentru că a învățat de mic să lucreze în echipă, să-și pună sufletul în ceea ce face și să nu renunțe atunci când îi este greu.

Pentru cea mai recentă reușită a sa, locul al II-lea la Campionatul Național de Popice, desfășurat la Cluj- Napoca, în perioada 13-16 octombrie 2022, îi adresăm sincere felicitări și mult succes în continuare!

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut