Patru căței au fost salvați de pompierii militari

Patru căței au fost salvați de pompierii militari

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Orăștie au răspuns ieri solicitării de a salva un câine, rămas blocat într-un canal. În prima etapă, pompierii, folosind un  furtun din dotarea autospecialei, au refulat ușor o perdea de apa dintr-o parte a rigolei de colectare, împingând astfel cățelul spre exterior. Speriat după clipele de agonie prin care a trecut, dar bucuros de băița făcută de pompieri, patrupedul, înțelegând că bărbații aceia puternici care au creat atâta forfotă în jurul lui, sunt de fapt prieteni de nădejde pentru orice suflet, oarecum copleșit de cuvinte duioase și încurajări, s-a lăsat în final luat în brațe, pentru a fi predat doamnei care ne alertase și care s-a și oferit să-l adopte.

Și tot ei, pompierii orăștieni, au mai dus la bun sfârșit încă o acțiune de salvare a animalelor din medii ostile vieții. De această dată, a fost vorba despre un apel primit la 112 din partea unui domn cu suflet mare, care aflându-se în zona periferică a localității Pricaz, a auzit scâncetele mai multor căței.

Salvatorii s-au deplasat numaidecât la locul indicat, unde au găsit într-un puț foarte adânc, doi cațeluși și pe mama acestora. Imediat, salvatorii au întins scara culisabilă și au coborât pentru a le veni în ajutor. După câteva minute, cei trei căței au fost scoși la suprafață, în siguranță.

Însă misiunea colegilor noștri nu s-a încheiat aici.

Un alt coleg, impresionat și el de soarta micuței familii, a luat legătura cu o asociație pentru protecția animalelor.

Așa că, din curtea Detașamentului de Pompieri Orăștie, cele trei suflete au fost preluate de alți salvatori, care ne-au asigurat că le vor oferi o viață mai bună de acum înainte.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut