Neglijența lovește din nou !

Neglijența lovește din nou !

Astăzi, prin intermediul unui apel primit la dispeceratul integrat 112 s-a anunțat un incendiu izbucnit la un șopron din municipiul Brad, cu posibilitatea propagării la două anexe situate foarte apropiate de focar.

Ajunși de urgență la locul incendiului, pompierii brădeni au acționat prompt pentru localizarea acestuia, lichidându-l în scurt timp și evitând astfel un eveniment de proporții.

Intervenția rapidă a fost un succes având în vedere amplasarea anexelor gospodărești în imediata proximitate a incendiului, precum și intensitatea focului, datorată aprinderii lemnelor depozitate în șopron.

Extrem de îmbucurător este faptul că nu au existat victime și extrem de îngrijorător este faptul că s-a stabilit drept cauză a incendiului focul deschis în spații deschise. Mai precis, o persoană a încercat igienizarea unui teren de pe terasamentul fostei căi ferate Brad – Deva, incendiind câteva grămezi de resturi vegetale. În prezența vântului și pe fondul neglijenței, a fost doar o chestiune de timp până la incendierea șopronului plin cu lemne, doar intervenția pompierilor făcând ca pagubele sa fie reduse și să nu existe victime.

Tot în cursul acestei zile, a fost anunțat un incendiu de vegetație uscată pe marginea autostrăzii A1, în zona km 408, pe sensul de mers Ilia-Holdea, cu degajare mare de fum. Imediat, pentru stingerea acestuia, au intervenit pompierii Secției Ilia cu o autospecială de lucru cu apă si spumă,

Întrucât circulația s-a desfășurat cu dificultate din cauza fumului dens, a fost anunțat Serviciul Poliției Autostrăzi.

Spuneți NU incendiilor de vegetație uscată!

Spuneți NU incendierilor provocate cu bună știință!

Spuneți DA siguranței și responsabilității!

 

Subofiţer Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj.

            Roxana Caterina MATEUȚ

Tel. 0758.232.412

e-mail: relatii@isuhd.ro

Sari la conținut