Misiunile pompierilor hunedoreni din acest weekend

Misiunile pompierilor hunedoreni din acest weekend

În perioada 21-23 aprilie 2023, salvatorii hunedoreni au desfășurat 181 misiuni, cele mai multe din ele – 144, fiind pentru acordarea primului ajutor medical calificat.
Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 4 incendii. Două dintre acestea au reprezentat arderi necontrolate a vegetației uscate, manifestate în localitățile Orăștie și Sântămăria Orlea. Celelalte două incendii s-au produs la coșul de fum al unei case din localitatea Cristur, respectiv la tabloul electric al unui apartament din municipiul Brad. Din fericire, în urma acestor evenimente, nu s-au înregistrat victime.
 Totodată, echipajele operative au executat și alte 33 misiuni în sprijinul comunității, cum ar fi asigurarea măsurilor de preîntâmpinare a incendiilor în urma accidentelor rutiere, salvarea animalelor din medii ostile vieții, verificări ale secțiilor ATI ale unităților spitalicești, recunoașteri în teren și activități de informare preventivă.
Nu uitați❗
 Conform hotărârii nr. 14 din 24.03.2023 – privind măsurile de reducere a riscului de incendiu la vegetația uscată și fondul forestier, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis interzicerea arderii miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale pe raza județului Hunedoara, indiferent de forma de proprietate a terenului.
 În continuare, pompierii militari hunedoreni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Hunedoara şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Informare și Relații Publice
Sari la conținut