MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE WEEK-END

MISIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE WEEK-END

140 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ZILELE DE 8, 9 și 10 septembrie 2023

În acest weekend, salvatorii hunedoreni au desfășurat 140 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în  gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns prompt în 112 cazuri, cele mai multe solicitări fiind gestionate de către Detașamentul Petroșani – 16 intervenții, Detașamentul Hunedoara – 13 intervenții și Detașamentul Orăștie – 10 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 3 incendii. Unul dintre ele s-a produs la balconul unui apartament aflat la etajul 4 al unui bloc de locuințe din Hunedoara. Au ars mobilierul și maculatura aflate pe balcon, cauza stabilită de pompieri fiind jocul copiilor cu focul.

Celelalte două incendii s-au produs în localitatea Batiz (unul dintre ele), unde pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins vegetația uscată de pe o jumătate de hectar de teren, iar cel de-al treilea a izbucnit în municipiul Hunedoara, unde au ars deșeuri menajere aflate în zona de depozitare a acestora, dintr-un cartier al orașului.

De asemenea, în aceste 3 zile, pompierii au participat la 8 acțiuni în sprijinul  Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, au asigurat măsurile P.S.I, la 4 accidente rutiere, iar alte 13 au constituit diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie,  24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 Nu uitați!

    Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.                    

Sari la conținut