MISIUNE DE EVALUARE PAGUBE ÎN CONTEXT COD PORTOCALIU – CERBĂL

MISIUNE DE EVALUARE PAGUBE ÎN CONTEXT COD PORTOCALIU – CERBĂL

În cursul zilei de ieri și în această dimineață, pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au intervenit pentru gestionarea mai multor situații de urgență generate de vântul puternic și de ninsori.
Cele mai multe misiuni au constat în îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil, în localitățile Petroșani, Buceș, Mihăileni, Uricani, Boiu de Jos, Grădiștea de Munte, Bătrâna, Deva și Cerbăl.
De altfel, pentru a evalua la fața locului situația generată de fenomenele meteo periculoase înregistrate în contextul avertizării „Cod Portocaliu de viscol și ninsori”, prefectul județului, Călin Petru Marian și inspectorul șef al ISU Hunedoara, lt. col. Alin Nasta s-au deplasat în teren, pe porțiunea de drum dintre Hunedoara și Cerbăl, una dintre zonele afectate de precipitațiile sub formă de ninsoare, dar și de vântul puternic.
Ulterior, la orele amiezii, membrii Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției au prezentat prefectului situația operativă la nivelul județului Hunedoara, privind alimentarea cu energie electrică, dar și măsurile care se iau pentru eliminarea tuturor efectelor negative survenite ninsorilor abundente și viscolului.
Reamintim că, în continuare, sudul județului Hunedoara se află sub incidența unei Avertizări Meteo„ Cod Portocaliu” de viscol puternic, până astăzi la ora 20.00.
Totodată, pentru intervalul 24.12.2023, ora 22.00 – 26.12.2023, ora 12.00, este transmisă o Avertizare Hidrologică, „Cod Portocaliu”, fenomenele vizate fiind: scurgeri de pe versanți, torenți și viituri rapide, zona afectată fiind bazinul hidrografic Crișul Alb.
Pompierii hunedoreni se află la datorie și sunt pregătiți să intervină în cazul unor situații de urgență semnalate de către cetățeni sau autorități.
NU UITAȚI!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!
Sari la conținut