Măsuri preventive cu prilejul minivacanței de 1 mai și Paște

Măsuri preventive cu prilejul minivacanței de 1 mai și Paște

Pe toată perioada minivacanței prilejuite de ziua de 1 Mai și de Paștele ortodox, pompierii hunedoreni vor acționa pentru prevenirea, monitorizarea și gestionarea tuturor situațiilor de urgență.

În plan operativ, peste 160 de pompieri se vor afla zilnic la datorie, pregătiți pentru gestionarea intervențiilor și misiunilor din zona de competență.

Vor fi efectuate recunoașteri în teren și misiuni de monitorizare în zonele cu public numeros.

În plan preventiv, în ultimele săptămâni au fost demarate activități de verificare și control pe linia prevenirii situațiilor de urgență, la lăcașurile de cult, fiind verificat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, scopul principal fiind identificarea și remedierea eventualelor deficiențe care pot pune în pericol siguranța persoanelor participante la slujbele religioase.

Cu această ocazie au fost realizate și instruiri ale preoților și a personalului clerical, asupra modului de acționare a stingătoarelor de incendiu, precum și asupra modalității de coordonare a evacuării enoriașilor, în cazul producerii unei situații de urgență.

Pentru evitarea unor evenimente nedorite, atât pe timpul slujbelor religioase, cât și în locuințe, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

-aprindeți lumânările în locurile special amenajate de personalul bisericilor;

-manifestaţi prudenţă în utilizarea lumânărilor în cadrul mulţimilor;

-nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor ușor combustibile;

-în locuințe, utilizați suporturi speciale pentru lumânări;

-nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate;

De asemenea, parcarea autoturismelor celor care participă la slujbele religioase se va realiza astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.

Totodată, dorim să vă atragem atenția asupra siguranței copiilor, care în această perioadă sunt în vacanța de Paște.

Pentru a fi mereu în siguranță nu-i lăsați singuri în casă cu aparate sau mijloace de încălzire în funcțiune, cu lumânări sau candele aprinse, chiar dacă părăsiți locuința pentru o scurtă perioadă de timp.

Dacă în ziua de 1 Mai alegeți să ieșiți în mijlocul naturii, nu uitați de respectarea următoarelor reguli şi măsuri:

– pregătirea focului pentru prepararea hranei se face doar în locuri special amenajate;

– utilizarea focului deschis este interzisă în condiţii de vânt;

– nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat;

– înainte de plecare, stingeţi cu apă jarul sau cărbunii încinşi.

În cazul producerii unui eveniment care vă poate pune în pericol viața sau bunurile, apelați în cel mai scurt timp numărul unic de urgenţă 112 și nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro, dar și aplicația de mobil DSU.

Salvatorii hunedoreni vă doresc tuturor să aveți parte de zile minunate și Paște binecuvântat!

Sari la conținut