Măsuri dispuse pentru minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

Măsuri dispuse pentru minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

Întrucât în zilele ce urmează vom beneficia de o minivacanță, dorim să vă prezentăm câteva măsuri pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara le-a dispus pentru siguranța dumneavoastră.

Astfel, peste 160 de pompieri militari hunedoreni vor fi zilnic la datorie, pentru desfășurarea misiunilor de salvare a persoanelor aflate în situații critice, stingere a incendiilor, acordare a primului ajutor calificat și înlăturare a eventualelor efecte ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 13 echipaje de paramedici SMURD.

Dacă în aceste zile libere plecați în vreo drumeție, vă reamintim că este obligatorie echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

În situația în care părăsiți locuința pentru o perioadă mai îndelungată, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora. Nu uitați, fumatul în spații închise este interzis!

De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a copiilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să se joace cu focul sau în apropierea mijloacelor de încălzire.
Echipajele de intervenţie ale pompierilor vor asigura misiunile specifice în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente culturale publice de amploare.

Respectând normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi adoptând un comportament preventiv, putem avea cu toții o minivacanță liniștită și reușită!

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut