INUNDAȚII ÎN COMUNA BUCUREȘCI

INUNDAȚII ÎN COMUNA BUCUREȘCI

În comuna Bucureșci peste 2 kilometri de drum județean au fost acoperiți de aluviuni pe mai multe porțiuni, 15 anexe gospodărești au fost inundate și mai multe hectare de teren au fost acoperite de apă în urma precipitațiilor din această după amiază.

Sub coordonarea inspectorului șef al I.S.U. Hunedoara, lt. col. Alin Nasta, pompierii din Brad și Deva, sprijiniți de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Crișcior, au acționat de urgență pentru evacuarea apei din beciuri și pentru degajarea părții carosabile afectată de scurgerile de pe versanți.

În zona inundată, pentru a analiza situația creată de creșterea debitelor celor două pârâuri care traversează comuna și pentru a stabili măsurile care trebuie luate de urgență, s-au aflat și subprefectul județului Hunedoara, Lorincz Szell, prim adjunctul inspectorului șef al ISU Hunedoara, primarul comunei, dar și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă „Crișuri”.

Intervenția pompierilor s-a realizat cu motopompe, dar și manual, în unele zone accesul autospecialelor nefiind posibil.   La ora 21 debitele apelor, măsurate la stația hidrometrică din Bucureșci, erau în scădere, pericolul fiind îndepărtat.

Reamintim că zona de nord a județului Hunedoara se află, până la ora 23, sub avertizare hidrologică Cod Roșu.

Sari la conținut