INTERVENȚII PENTRU ÎNLĂTURAREA EFECTELOR CAUZATE DE NINSOARE

INTERVENȚII PENTRU ÎNLĂTURAREA EFECTELOR CAUZATE DE NINSOARE

În prima parte a zilei, pompierii petroșeneni au acționat pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de ninsoarea abundentă.

Astfel, în localitatea Paroșeni, pe DN 66A, un copac a căzut pe carosabil, fiind afectate și firele de electricitate. Sensul de circulație Vulcan – Lupeni a fost blocat. În urma intervenției pompierilor militari, materialul lemnos a fost segmentat și degajat, traficul fiind reluat în condiții normale.

Întrucât avertizarea meteorologică COD GALBEN, care vizează cantități însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, viscol și intensificări ale vântului, anunțată pentru sudul județului Hunedoara, a fost prelungită până duminică, 29 ianuarie, ora 10.00, ISU Hunedoara vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:

-Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

– Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

-Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut