INTERVENȚII INCENDII DE VEGETAȚIE DEVA ȘI ȘOIMUȘ

INTERVENȚII INCENDII DE VEGETAȚIE DEVA ȘI ȘOIMUȘ

Astăzi, pompierii deveni au fost solicitați pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată semnalat pe strada Primăverii din municipiul Deva.

La fața locului a fost mobilizat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care a constatat faptul că arderea necontrolată se manifesta pe aproximativ 1,5 hectare. Incendiul a fost localizat și stins în limitele găsite.

Totodată, pompierii Detașamentului Hunedoara au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de resturi vegetale, în localitatea Bucium-Orlea, în timp ce un echipaj operativ de la Punctul de Lucru Totești a acționat în localitatea Ciopeia, comuna Sântămăria Orlea, unde flăcările au cuprins vegetația uscată și mărăcinișul de pe circa 1 hectar.

În aceste momente, prin intermediul numărului unic de urgență 112 a fost anunțată o altă ardere necontrolată, pe raza localității Soimuș. La acest caz se deplasează pompierii Detașamentului Deva.

În acest context vă reamintim faptul că, prin Hotărârea nr. 14 /24.03.2023 – privind măsurile de reducere a riscului de incendiu la vegetația uscată și fondul forestier, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis  – INTERZICEREA ARDERII MIRIȘTILOR, VEGETAȚIEI USCATE ȘI A RESTURILOR VEGETALE PE RAZA JUDEȚULUI HUNEDOARA, INDIFERENT DE FORMA DE PROPRIETATE A TERENULUI.

Sari la conținut