INTERVENȚII CAUZATE DE VÂNTUL PUTERNIC

INTERVENȚII CAUZATE DE VÂNTUL PUTERNIC

În această seară echipajele operative din cadrul Detașamentului Petroșani și Gărzii de Intervenție Lupeni au intervenit pe raza localităților Vulcan și Câmpul lui Neag DN 66A, unde mai mulți copaci au căzut pe carosabil, din cauza vântului puternic.

Pompierii au acționat pentru segmentarea copacilor și degajarea materialului lemnos de pe carosabil, circulația fiind reluată în condiții normale.

RECOMANDĂRI:

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

𝗡𝘂 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁̦𝗶! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut