INTERVENȚIE DIFICILĂ A POMPIERILOR DIN ORĂȘTIE

INTERVENȚIE DIFICILĂ A POMPIERILOR DIN ORĂȘTIE

Seara trecută, pompieri ai Detașamentului Orăștie s-au deplasat aproape 4 kilometri pe jos, pe un drum impracticabil pentru autospecialele de intervenție, pentru o misiune de stingere a unui incendiu produs la o gospodărie din Costești Deal, un cătun al comunei Orăștioara de Sus.

Cei 14 pompieri au parcurs distanța de 4 kilometri avînd asupra lor stingătoare și lopeți, durata deplasării fiind de o oră și jumătate.

După alte 2 ore de luptă cu flăcările, folosindu-se de zăpadă, de extinctoare și de lopeți pompierii orăștieni au lichidat incendiul în urma căruia a ars o casă din lemn, iar o altă locuință a gospodăriei, aflată în apropiere, a fost salvată. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Incendiul s-a produs din cauza jarului și a scânteilor provenite de la o sursă de căldură amplasată necorespunzător, în apropierea materialelor inflamabile aflate în locuință.

INFORMARE PREVENTIVĂ

Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor şi pentru a preveni unele situaţii neplăcute cu consecinţe grave, recomandăm cetăţenilor câteva măsuri care trebuie respectate în utilizarea acestor instalaţii:

  • Verificarea mijloacelor şi instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor de alimentare cu gaze naturale şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor de către personal autorizat;
  • Este interzisă utilizarea reşourilor, radiatoarelor, sobelor metalice sau de teracotă dacă sunt defecte, improvizate sau amplasate în locuri care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
  • Urmăriţi ca sobele să nu se încălzească peste măsură, deoarece pot aprinde obiectele combustibile din jur.
  • Coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi întreţinute şi curăţate periodic.
  • Nu racordaţi la acelaşi canal de fum un număr mai mare de focare decât cel admis, ori de la sobe cu combustibili diferiţi(gazoşi, lichizi, solizi).
  • Nu aprindeţi focul cu benzină sau alte lichide inflamabile şi nu ardeţi lemne lungi care nu permit închiderea uşii; Nu lăsaţi focul în sobe fără supraveghere sau în grija copiilor.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut