INTERVENȚIE DIFICILĂ A POMPIERILOR DEVENI

INTERVENȚIE DIFICILĂ A POMPIERILOR DEVENI

În această după amiază, la numărul unic pentru situații de urgență 112, a fost anunțat un incendiu ce se manifesta la o țeavă de gaz, în zona Pieței Agroalimentare din municipiul Deva.

De urgență, pompierii Detașamentului Deva au alocat la fața locului două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o cisternă, autoscara mecanică și un echipaj SMURD.

Intervenția în astfel de situații fiind una extrem de delicată, misiunea a fost coordonată de către prim adjunctul inspectorului șef al ISU Hunedoara, iar la fața locului s-a deplasat și prefectul județului.

Pompierii deveni au acționat conform procedurilor, utilizând jeturile conice, pulverizate, pentru diluarea în aer a norului de gaz inflamabil, prevenirea formării de amestecuri explozive și nu în ultimul rând pentru protecția clădirilor din imediata proximitate. Concomitent cu ținerea sub control a flăcării, s-a acționat de către echipa de intervenție furnizorului de gaze naturale pentru închiderea fluxului de gaz pe conducta respectivă.

În timpul intervenției, cu ajutorul platformei autoscării mecanice, pompierii au evacuat două persoane aflate în zona critică, fără a fi necesar ca acestea să fie transportate la spital.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut