Intervenție a pompierilor în localitatățile Cărăstău și Săcărâmb

Intervenție a pompierilor în localitatățile Cărăstău și Săcărâmb

Pompierii militari hunedoreni au fost solicitați în această dimineață pentru înlăturarea efectelor negative generate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Astfel, pompierii Secției Brad au acționat pentru segmentarea și degajarea unui arbore căzut pe carosabil – DN 76, între localitățile Cărăstău și Târnava de Criș, iar pompierii Detașamentului Deva, pentru degajarea unui arbore căzut pe drumul județean 761, localitatea Săcărâmb, unde din cauza evenimentului, ambele sensuri de circulație au fost blocate.

La această oră, pompierii Secției Dobra acționează pentru degajarea a șase brazi căzuți sub greutatea zăpezii, pe drumul către comuna Bătrâna, accesul în zonă fiind pentru moment blocat.

Pe timpul avertizărilor meteorologice vă recomandăm să respectați câteva măsuri, pentru a nu vă pune viața în pericol:

– Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

– Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

– Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut