INSTITUȚII ȘI ARME ÎNTRUNITE PENTRU A FI M.A.I. EFICIENȚI

INSTITUȚII ȘI ARME ÎNTRUNITE PENTRU A FI M.A.I. EFICIENȚI

Astăzi, Centrul de Antrenament și Pregătire de Specialitate din cadrul ISU Hunedoara a desfășurat în nordul județului, la Ocolul Silvic Brad, în raionul de intervenție al Secției de Pompieri Brad, partea practică a stagiului de perfecționare cu tema “Tactica stingerii incendiilor forestiere”.

Invitați ai comenzii ISU Hunedoara au fost prefectul județului, domnul Călin Petru Marian, inspectorii șef ai IPJ și IJJ Hunedoara, primarul comunei Vața, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vața și Clubul Sportiv Off-Road Brad.

Prefectul județului Hunedoara, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a subliniat importanta unor astfel de cursuri, benefice pentru a fi cât mai performanți în lupta cu incendiile în spații deschise, la pășuni și fond forestier, având în vedere că județului nostru se situează pe locul 3 în România ca și suprafață împădurită.

În acest sens, antrenamentul a avut ca scop bine definit, pe lângă pregătirea cursanților, crearea unui cadru propice pentru conducătorii instituțiilor M.A.I. ale județului de a-și prezenta un punct de vedere pentru îmbunătățirea activității comune pe linia prevenirii și stingerii incendiilor de acest tip și de a-și exprima propunerile pentru o cooperare și mai eficientă pe viitor.

Centrul de Antrenament și Pregătire de Specialitate, cu sediul la Orăștie, este o unitate relativ tânără, unde cursanți pompieri din toată țara vin să se perfecționeze prin parcurgerea unor stagii de pregătire profesională pe linie de stingere a incendiilor, căutare-salvare, iar din acest an, iată că au parte și de un curs nou, unic la acest moment în România, privind tactica stingerii incendiilor forestiere care din păcate, se manifestă tot mai des și mai violent în ultima vreme, pretutindeni.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut