INSPECȚIA DE PREVENIRE LA DATORIE

INSPECȚIA DE PREVENIRE LA DATORIE

În luna septembrie a.c., specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfăşurat 54 de activităţi de informare şi educaţie preventivă în unități de învățământ dar și la operatori economici din județ. Cu ocazia acestor vizite, s-au diseminat 2.500 de materiale informative și s-a discutat deschis despre modul de comportament ce trebuie adoptat în timpul unor situații de urgență, cât și despre riscurile iminente generate de nerespectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

De asemenea, tot pe parcursul acestei luni, colegii noștri au efectuat 47 de controale la unităţi de învățământ, sănătate, turism, comerț, servicii, producție, reciclare și depozitare a deșeurilor.

Printre neconformițățile cel mai des întâlnite pe linia respectării normelor legale referitoare la apărarea împotriva incendiilor, au fost cele legate de depozitarea de materiale combustibile pe traseul căilor de evacuare, neafişarea planurilor de evacuare a persoanelor, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice și neefectuarea verificarii periodice la instalațiile electrice.

În continuare, inspectorii Compartimentului Inspecției de prevenire din cadrul ISU Hunedoara vor desfășura permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, informarea preventivă și conștientizarea riscurilor de către cetățeni fiind prima noastră „armă” în lupta cu incendiile sau cu alte evenimente ce v-ar putea pune viața în pericol.

                                         INFORMARE PREVENTIVĂ PENTRU ELEVI

 CUM TREBUIE SĂ MĂ COMPORT ÎN CAZ DE ALARMARE?

 • Orice semnal de alarmă trebuie să fie luat în serios!
 • Fiecare persoană trebuie să cunoască calea de evacuare spre exterior din încăperea în care se află.
 • Toate trecerile, coridoarele și scările, care în caz de pericol, sunt căi de evacuare și salvare trebuie să fie menținute libere.
 • Salvarea oamenilor primează stingerii incendiilor! În caz de incendiu, în primul rând se evacuează clădirea.
 • Se părăsește încăperea în ordine și liniște, dar cât mai repede; nu se iau obiecte personale sau de îmbrăcăminte. Profesorul se convinge că nu a rămas nimeni în încăpere.
 • Ferestrele se închid, dacă mai este timp.
 • Ușile se închid, dar nu se blochează.
 • Nu trebuie lăsată lumina aprinsă!
 • Elevii și grupele de elevi fără supraveghere se alătură unei clase cu profesor și părăsesc clădirea.
 • În cazul în care nu puteți să vă evacuați în condiții de siguranță (holuri pline de fum sau diverse obstacole pe căile de evacuare): vă întoarceți în clasă și vă așezați în dreptul ferestrei pentru a fi văzuți de către pompieri.
 • Pe timpul alarmei elevii unei clase rămân împreună. La locul de adunare profesorul face prezența. Elevii lipsă sunt anunțați directorului.
 • De elevii cu handicap se îngrijesc colegii de clasă. Este valabil și pentru cei cu handicap temporar (de exemplu: un picior în ghips).

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut