INSPECȚIA DE PREVENIRE CONTINUĂ CONTROALELE

INSPECȚIA DE PREVENIRE CONTINUĂ CONTROALELE

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire, au continuat și ieri, 29 decembrie a.c., acțiunile de îndrumare și control la diverși operatori economici din județul Hunedoara.

Astfel, în urma unui controlul de specialitate desfășurat la un operator economic, pompierii au identificat 11 deficiențe aplicând 8 avertismente și 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 55.500 lei.

Tot pe parcursul zilei de 29 decembrie a.c., inspectorii au efectuat 3 acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, cât și comportamentul ce trebuie adoptat în cazul producerii incendiilor sau a altor situații de urgență.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

De asemenea, dorim să reamintim organizatorilor petrecerilor de Revelion următoarele:  

  • să respecte capacitatea maximă de persoane în spațiul în care se desfășoară evenimentul;
  • să asigure funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • să respecte prevederile legale referitoare la interzicerea fumatului în toate spațiile publice închise;
  • să instruiască personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și a celui care asigură intervenția la locul de muncă;
  • să asigure măsurile de evacuare a participanților în cazul producerii unei situații de urgență.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

             Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut