INCENDIU PUTERNIC ÎN SATUL BASARABASA

INCENDIU PUTERNIC ÎN SATUL BASARABASA

În această noapte, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Basarabasa, comuna Vața de Jos.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență echipajele Secției de Pompieri Brad, cu trei  autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

La momentul sosirii pompierilor, s-a constatat că ardeau violent patru anexe cu funcțiuni multiple (atelier, adăposturi animale, punct termic și o bucătărie) precum și acoperișul locuinței pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp.

A fost nevoie de mai bine de două ore de efort susținut pentru lichidarea incendiului, având în vedere suprafața de manifestare a acestuia și cantitatea foarte mare de materiale combustibile depozitate în respectivele anexe.

Important este că, în pofida pericolului iminent de propagare a incendiului, acțiunea pompierilor brădeni a împiedicat extinderea flăcărilor la clădirile învecinate și nu au existat victime.

În timpul intervenției, pompierii au extras din bucătăria de vară o butelie, înlăturând astfel posibilitatea producerii unei explozii.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

           Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut