INCENDIU LA O CASĂ DIN LOCALITATEA BUCIUM

INCENDIU LA O CASĂ DIN LOCALITATEA BUCIUM

Astăzi, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, a fost semnalat un incendiu care se manifesta la o casă din localitatea Bucium.

La locul solicitării s-au mobilizat pompierii Detașamentului Orăștie și ai Gărzii de Intervenție Geoagiu, cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă precum și cu un echipaj SMURD.

Forțele de intervenție s-au luptat mai bine de o oră cu flăcările, deoarece incendiul se manifesta violent la etajul casei și la acoperișul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

Concomitent cu stingerea incendiului a fost asigurată protecția caselor și a anexelor învecinate, nefiind înregistrate victime.

Întrucât cauza probabilă a declanșării incendiului a fost un scurtcircuit electric, pompierii hunedoreni vă recomandă să adoptați un comportament preventiv și să renunțați la improvizații!

  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.
  • Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut