INCENDIU LA LOCOMOTIVA UNUI TREN MARFAR

INCENDIU LA LOCOMOTIVA UNUI TREN MARFAR

Cu puțin timp în urmă, prin  numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un incendiu la locomotiva unei garnituri de tren marfar, care transporta în  20 de vagoane aproximativ 1500 de tone de grâu, pe relația Simeria-Petroșani, între localitățile Merișor și Bănița.

Pompierii detașamentului Petroșani și ai Gărzii de Intervenție Baru au intervenit de urgență cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, precum și cu un echipaj SMURD. Intervenția a fost destul de dificilă din cauza terenului accidentat și a zonei greu accesibile. S-a acționat cu 14 stingătoare și s-a reușit lichidarea incendiului, precum și propagarea acestuia la întreaga garnitură de vagoane.

Mecanicul locomotivei, care a acționat pentru stingerea incendiului până la sosirea pompierilor, a primit îngrijiri medicale la fața locului de la paramedicii SMURD, nefiind necesar a fi transportat la spital.

Cauza probabilă a declanșării incendiului este în curs de stabilire.

 Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut