Incendiu într-un bloc de locuințe din comuna Crișcior

Incendiu într-un bloc de locuințe din comuna Crișcior

Un incendiu a izbucnit astăzi într-un un apartament de la etajul 1, al unui bloc de locuințe, din cartierul Gurabarza.

Pentru interventie au fost mobilizate imediat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de la Sectia de Pompieri Brad, iar ulterior forțele au fost suplimentate de pompierii Detașamentului Deva, cu autoscara mecanică, o autospecială de primă intervenție și comandă, alături de un echipaj SMURD din cadrul Punctului de Lucru Băița. De asemenea, la locul evenimentului au sosit în sprijin și trei ambulanțe ale SAJ.

Începând cu ora 15:30, la Secția de Pompieri Brad a fost ridicată capacitatea de intervenție la nivel III – alerta portocalie.

La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, locatarii de la etajele superioare ale cladirii fiind surprinsi și blocați în locuințe din cauza fumului dens.

Pompierii militari au localizat incendiul și au acționat pentru lichidarea acestuia cu promptitudine, iar șase persoane (trei adulți și trei copii) au fost evacuate și au fost asistate medical la fața locului, de către echipajele de prim ajutor.

Dintre acestea, 3 adulți și 2 copii au fost transportati ulterior la UPU Brad, cu intoxicatii minore.

Cauza producerii incendiului este in curs de stabilire.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut