INCENDIU ÎN VULCAN

INCENDIU ÎN VULCAN

În această seară, la Dispeceratul Integrat județean 112 a fost anunțat un incendiu care se manifesta în interiorul unei foste hale, din municipiul Vulcan.

Pentru misiune au fost alocate de urgență o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Petroșani, precum și echipajul SMURD Vulcan.

Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat faptul că incendiul a cuprins deșeuri compactate (mase plastice), pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Pentru a facilita acțiunea de stingere, în sprijinul pompierilor petroșăneni a fost adus un buldozer, la locul evenimentului fiind prezenți și doi reprezentanți ai Primăriei Vulcan.

Întrucât acest tip de incendiu se manifestă cu degajare mare de fum toxic rezultat în urma arderii deșeurilor, a fost sesizată Garda de Mediu  și doi inspectori au ajuns imediat la locul intervenției.

În aceste momente, incendiul este localizat, iar pompierii depun eforturi susținute pentru lichidarea acestuia.

Cauza probabilă a declanșării incendiului urmează a fi stabilită.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj.  Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut