INCENDIU ÎN ORAȘUL PETRILA

INCENDIU ÎN ORAȘUL PETRILA

În această dimineață, pompierii petroșăneni au fost alertați cu privire la producerea unui incendiu într-o casă din localitatea Petrila.

La locul indicat s-a deplasat de urgență SVSU Petrila cu o autospecială de stingere, SMURD Petrila și un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Petroșani cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta într-una dintre camerele locuinței și la o parte a acoperișului acesteia, fiind localizat și lichidat în scurt timp.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă întrucât casa este situată într-o zonă în care autospecialele nu au avut acces, pompierii fiind nevoiți să realizeze dispozitivele de stingere pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În momentul izbucnirii incendiului, în locuință nu se afla nicio persoană și nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

La această oră, pompierii acționează pentru înlăturarea efectelor negative rezultate în urma incendiului.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neizolat corespunzător față materiale combustibile.

Pentru a preveni producerea unor eventuale incendii la coșurile de evacuare a fumului în această perioadă cu temperaturi scăzute pompierii hunedoreni vă recomandă următoarele măsuri de prevenire:

  • Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate;
  • În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile;
  • Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului;
  • Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.;
  • În podul clădirilor şi în încăperi nesupravegheate, pardoseala din dreptul uşiţei de la soba se protejează cu materiale incombustibile;
  • Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă);
  • Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul de urgențe 112.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut