Incendiu în localitatea Merișor

Astăzi, în urma unui apel primit la 112, alarma a sunat pentru pompierii Gărzii de Intervenție Baru Mare care, în mai puțin de 10 minute au ajuns în satul Merișor, unde ardea generalizat o casă.

În sprijinul acestora a fost trimis de urgență și un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Petroșani, iar efortul conjugat al acestora a făcut ca intervenția să fie un succes, neexistând victime iar pagubele materiale fiind limitate.

Astfel, prin eforturile depuse de către 7 subofițeri, ajunși la fața locului cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, incendiul a fost localizat și apoi lichidat, deși din cauza violenței cu care acesta se manifesta, a existat pericolul de propagare la întreaga locuință și in vecinătăți.

Pe timpul intervenției s-au evacuat materiale combustibile, precum și o butelie tip aragaz, care ar fi putut exploda în orice clipă.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, motiv pentru care vă aducem din nou în atenție un minim de măsuri preventive referitoare la utilizarea instalațiilor electrice:

  • Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.
  • Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
  • Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;
  • Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent.
  • Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
  • Atunci când plecaţi de acasă pentru mai mult timp, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut