INCENDIU ÎN LOCALITATAEA LEȘNIC

INCENDIU ÎN LOCALITATAEA LEȘNIC

În această dimineață, pompierii Secției Ilia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru a lichida un incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Leșnic.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperișul camerei în care se afla punctul termic al casei.

Posibilitatea de propagare a focului la restul locuinței a fost înlăturată prompt de către echipajele operative, incendiul fiind stins în limitele găsite.

Din fericire, nu au existat victime, iar cauza probabilă a incendiului urmează a fi stabilită.

INFORMARE PREVENTIVĂ

Statistica situaţiilor de urgenţă produse la gospodăriile individuale în perioada sezonului rece, în mod special a incendiilor, a scos în evidenţă faptul că nu se asigură pregătirea instalaţiilor de încălzit, deşi acestea sunt cele mai utilizate în această perioadă.

Pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor şi pentru a preveni unele situaţii neplăcute cu consecinţe grave, recomandăm cetăţenilor câteva măsuri care trebuie respectate în utilizarea acestor instalaţii:

  • Verificarea mijloacelor şi instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor de alimentare cu gaze naturale şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor de către personal autorizat;
  • Este interzisă utilizarea reşourilor, radiatoarelor, sobelor metalice sau de teracotă dacă sunt defecte, improvizate sau amplasate în locuri care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
  • Urmăriţi ca sobele să nu se încălzească peste măsură, deoarece pot aprinde obiectele combustibile din jur.
  • Coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi întreţinute şi curăţate periodic.
  • Nu racordaţi la acelaşi canal de fum un număr mai mare de focare decât cel admis, ori de la sobe cu combustibili diferiţi(gazoşi, lichizi, solizi).
  • Nu aprindeţi focul cu benzină sau alte lichide inflamabile şi nu ardeţi lemne lungi care nu permit închiderea uşii;Nu lăsaţi focul în sobe fără supraveghere sau în grija copiilor.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut