INCENDIU DE VEGETAȚIE USCATĂ  ÎN APROPIEREA AUTOSTRĂZII A1

INCENDIU DE VEGETAȚIE USCATĂ ÎN APROPIEREA AUTOSTRĂZII A1

Pompierii Secției Ilia acționează la această oră pentru lichidarea unui incediu de vegetație uscată care se manifestă în apropierea autostrăzii A1, sens de mers Margina – Deva, km. 396.

Din primele informații, arderea necontrolată a cuprins vegetația uscată de pe aproximativ un hectar de teren.

Traficul rutier nu este afectat.

      INFORMARE PREVENTIVĂ

Arderile necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut