Front comun împotriva incendiilor de vegetație uscată

Front comun împotriva incendiilor de vegetație uscată

În baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Garda Națională de Mediu și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, privind acțiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a normelor referitoare la interdicția de a arde vegetația uscată pe terenurile arabile și pajiștile permanente situate în siturile Natura 2000, pompierii hunedoreni au desfășurat în acest weekend activități de recunoaștere în teren și de informare preventivă, în comun cu reprezentanții Gărzii de Mediu, în zonele/localitățile, în care s-au înregistrat sau se preconizează creșterea numărului incendiilor de acest tip: Călan, Totești, Silvaș, Hațeg, Hășdat, Cinciș, Hunedoara și Teliuc.

Totodată, structurile ISU Hunedoara au desfășurat independent, misiuni de patrulare și de informare preventivă în localitățile: Brad, Ilia, Dobra, Uricani, Petroșani, Lupeni, Orăștie, Beriu.

IMPORTANT!

La nivelul județului Hunedoara este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului, s-au înregistrat victime omeneşti.

De asemenea, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, şi ele soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

În plus, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor arderi, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol.

FIȚI RESPONSABILI!

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut