EXERCIȚIU DE ANTRENAMENT – STINGERE INCENDIU IZBUCNIT LA UN SPITAL

EXERCIȚIU DE ANTRENAMENT – STINGERE INCENDIU IZBUCNIT LA UN SPITAL

𝐄𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̧𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 î𝐧 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 la un spital.

Detașamentul de pompieri Deva, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara 𝐚 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐭, astăzi, 𝐮𝐧 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̧𝐢𝐮 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭, cu forțe și mijloace în teren, privind intervenția în cazul producerii unui incendiu la Spitalul CFR din orașul Simeria.

Conform scenariului exercițiului, la parterul unității spitalicești a izbucnit un incendiu care a cuprins o parte a secției de neurologie. Doi pacienți au fost surprinși în interior, celelalte persoane reușind să se autoevacueze imediat după izbucnirea incendiului.

La locul intervenției s-au deplasat de urgență patru echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Deva, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială cu scară, pentru intervenție și salvare la înălțime, precum și cu o ambulanță SMURD.

Pompierii deveni au intervenit de urgență pentru extragerea și transportarea până la echipajul de prim ajutor calificat SMURD a celor două persoane aflate în interior, în același timp misiunea lor fiind de localizare și stingere a incendiului, existând pericolul de propagare cu repeziciune la celelalte încăperi ale pavilionului de spital.

Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit dezvoltarea capacității de intervenție în timp foarte scurt, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice, a standardelor și procedurilor operaționale pentru gestionarea unei intervenții cu un grad ridicat de complexitate.

De asemenea, s-a mai urmărit perfecționarea deprinderilor și conducerea acțiunilor de intervenție, reducerea timpului de răspuns în situații limită și antrenarea personalului privind aplicarea tehnicilor de salvare și acordarea primului ajutor victimelor.

În vederea îmbunătățirii capacității de răspuns, pompierii din cadrul subunităților de intervenție ale I.S.U. Hunedoara desfășoară periodic misiuni de recunoaștere și exerciții de antrenament.

Sari la conținut