Eveniment rutier în localitatea Pricaz

Eveniment rutier în localitatea Pricaz

Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit în urmă cu puțin timp cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, la un eveniment rutier care a avut loc în localitatea Pricaz.

Echipajele de intervenție sosite la fața locului au constatat faptul că un autoturism a intrat într-un morman de  pământ, în afara părții carosabile.

Conducătorul auto a fost evaluat medical de către echipajul de prim-ajutor, fără a necesita transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsurile specifice în astfel de situații pentru preîntâmpinarea producerii unui incendiu și au acționat pentru curățarea carosabilului.

În cazul în care sunteți martorii unui accident rutier, salvatorii hunedoreni vă recomandă să respectați următoarele măsuri:

  • Sunați la 112 și furnizați toate informațiile necesare operatorului, inclusiv numărul persoanelor implicate.
  • Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului;
  • Lăsați libere căile de acces pentru autospecialele de intervenție;
  • Până la sosirea echipajelor de salvatori, mențineți contactul vizual cu victimele și evitați efectuarea manevrelor care pot afecta starea medicală a persoanelor afectate.
  • Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Informare şi Relaţii Publice

 

Sari la conținut