Cu viața mea apăr viața

Cu viața mea apăr viața

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” este o activitate extraşcolară de educare a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, fiind organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu sprijinul M.A.I., prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În județul Hunedoara, faza județeană a acestui concurs s-a desfășurat la fel ca în fiecare an cu bucurie, dar mai ales cu seriozitatea atât de necesară în abordarea unei astfel de activități.

Prin implicarea într-un concurs de acest gen, elevii din ciclurile gimnazial și liceal, își dezvoltă capacitatea de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar și reușesc să cunoască pericolele la care este expusă comunitatea. Cel mai important este faptul că acești copii studiază și se inițiază pentru a ști să cum să se comporte și să acționeze în situaţii de urgenţă sau la dezastre.

A veni cu lecția învățată, așa cum le stă bine unor elevi silitori, este deja un obicei și de aceea juriul format din reprezentanți ai ISU Hunedoara, Crucea Roșie, Primăria Municpiului Deva și Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a avut o misiune destul de dificilă în acordarea notelor, fiindcă toți participanții au fost foarte de bine pregătiți, dând dovada de multă dăruire.

Ca atare, nu ne vom opri asupra unui clasament, ci îi vom felicita sincer pe toți cei implicați, elevi și cadre didactice de la Colegiul Național Pedagogic ” Regina Maria ” din Deva, Școala Gimnazială Vețel, Școala Gimnazială Sântămăria Orlea, Școala Gimnazială nr.7 Petroșani, Școala Gimnazială nr. 1 Hunedoara și vom mulțumi pentru sprijinul acordat Inspectoratului Școlar Județean și Primăriei Municipiului Deva.

Deoarece această competiție presupune parcurgerea probelor de transport asistat al unui accidentat așezat pe targă, deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat și învățarea temeinică a unor teme dintr-o bibliografie consistentă, așa cum spuneam, clasamentul final este oarecum eclipsat de faptul că toți participanții au finalizat acest eveniment cu “magna cum laude” !

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut