Controalele Inspecției de Prevenire au continuat și în ultimele zile ale anului

Controalele Inspecției de Prevenire au continuat și în ultimele zile ale anului

În ultimele 2 zile (30 și 31 decembrie), inspectorii de prevenire au continuat controalele la operatorii economici care au organizat evenimente cu public numeros, cu ocazia Anului Nou.

Astfel, au fost efectuate 8 controale în urma cărora au fost depistate 26 de deficiențe, 8 dintre acestea fiind soluționate în timpul inspecțiilor.

Totodată, au fost aplicate 19 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 66.500 lei.

Întrucât la unul dintre obiective, au fost identificate neconformități privind asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum lipsa avizului și a autorizației de securitate la incendiu, dar și lipsa sistemului de detectare, alarmare și avertizare în caz de incendiu, inspectorii de prevenire au aplicat în acest caz sigiliul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În consecință, activitatea operatorului economic a fost sistată până la intrarea acestuia în legalitate.

În vederea identificării situațiilor de risc și pentru o planificare cât mai bună a modalităților de intervenție, echipajele de stingere din subunitățile ISU Hunedoara au executat în ultimele două zile, 35 de activități de recunoaștere la obiective care au organizat evenimente sau au cazat turiști cu ocazia trecerii dintre ani.

Prevenirea situațiilor de urgență rămâne una dintre prioritățile noastre, fapt pentru care instruirea și controalele pe linia apărării împotriva incendiilor vor continua și în perioada următoare, având ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Nu uitați!

Situațiile de urgență pot fi evitate printr-un comportament preventiv!

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut