Bilanțul misiunilor pompierilor hunedoreni în minivacanța de Rusalii

Bilanțul misiunilor pompierilor hunedoreni în minivacanța de Rusalii

În perioada minivacanței de Rusalii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren și a intervenit prompt în sprijinul comunității.

În fiecare zi, peste 140 de pompieri și paramedici hunedoreni s-au aflat la datorie, intervenind la un număr de 77 de situații de urgență semnalate.

Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente deosebite nici în urma avertizărilor hidrometeorologice emise în aceste zile.

Cele mai multe dintre misiuni au fost reprezentate de cazurile de natură medicală. Paramedicii SMURD au răspuns la 66 de astfel de cazuri.

În ceea ce privește incendiile, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Lupeni au fost solicitați sâmbătă, 11 iunie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din localitatea Câmpul lui Neag.

Un alt incendiu, ce a avut loc într-un apartament situat la parterul unui bloc din municipiul Orăștie, a fost semnalat duminică, 12 iunie, printr-un apel la numărul unic de urgență 112. Intervenția rapidă a pompierilor militari a făcut ca focul să fie lichidat la timp, fără a fi puse în pericol și locuințele învecinate.

Nicio persoană nu a fost afectată în cele două incendii, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Tot duminică, salvatorii Secției Brad au intervenit în localitatea Șesuri, comuna Bucuresci, unde un tractor s-a răsturnat. Victima a fost degajată și a primit ajutor medical la locul evenimentului, iar ulterior a fost transportată la spital.

Având în vedere că astăzi, 13 iunie, județul Hunedoara se află sub atenționare meteorologică – Cod Galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până în această seară, la ora 22.00, le recomandăm cetățenilor următoarele măsuri:

  • Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Întrucât minivacanța continuă și astăzi, salvatorii hunedoreni vă recomandă să fiți precauți, indiferent dacă vă aflați acasă, la munte sau în locuri de agrement. Este foarte important să respectați măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și să țineți cont de sfaturile referitoare la locurile și condițiile de scăldat.

De asemenea, anunțați cât mai repede orice situație care vă poate pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 !

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut