AU MARCAT „ZIUA SMURD” PRINTR-O INTERVENȚIE REUȘITĂ ÎN MUNȚII ORĂȘTIEI

AU MARCAT „ZIUA SMURD” PRINTR-O INTERVENȚIE REUȘITĂ ÎN MUNȚII ORĂȘTIEI

Exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la înființarea SMURD, paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara au avut parte de o intervenție contra cronometru, pentru salvarea unei femei care a fost implicată într-un accident, în timp ce conducea un ATV.

Evenimentul produs în această seară a avut loc într-o zonă montană, împădurită și greu accesibilă, pe raza localității Costești, la 2 km distanță față de drumul de acces, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea ambulanței SMURD până la victimă.

Astfel, doar la lumina lanternei, unul dintre paramedici, având asupra sa geanta de prim ajutor și geanta cu atele vacuum, a fost nevoit să urce pe un teren accidentat, aproximativ 1 km, până la locul unde se afla tânăra.

Imediat după ce a reperat victima, salvatorul i-a acordat îngrijiri medicale, iar după sosirea echipajului Salvamont, femeia a fost imobilizată și transportată cu ajutorul tărgii, până la ambulanță.

Paramedicii au constat faptul că femeia, în vârstă de 30 de ani, prezenta o fractură la piciorul drept și au transportat-o de urgență la Spitalul Județean din Deva pentru investigații de specialitate.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut