Atenție! Sudul județului Hunedoara sub atenționare meteo – COD GALBEN!

Atenție! Sudul județului Hunedoara sub atenționare meteo – COD GALBEN!

Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând din această seară, 26 ianuarie, ora 18:00, sudul județului Hunedoara se va afla sub atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă până vineri, 27 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt: cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în zona de munte și intensificări ale vântului.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

De asemenea, începând de mâine, de la ora 10:00, sudul județului Hunedoara se va afla sub atenționare meteorologică COD GALBEN, ce vizează cantități însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, valabilă până sâmbătă seara, 28 ianuarie, la ora 22.00.

Pompierii hunedoreni recomandă cetățenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol sau ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

Pentru a fi permanent informați, este bine ca aceștia să asculte la posturile de radio și televiziune buletinele meteorologice, dar şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.

In situația în care viscolul îi surprinde în autovehicul, cetățenii trebuie să-și păstreze calmul, să staționeze pe partea dreaptă a drumului, în afara părţii carosabile, cu luminile de avarie pornite si să apeleze numărul unic de urgență 112.

Pe timpul nopţii, se recomandă pornirea luminii din interiorul autovehiculului, pentru a fi mai ușor de localizat de către echipajele de salvare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut