ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN ZONELE DE AGREMENT

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN ZONELE DE AGREMENT

În aceste zile, județul Hunedoara se află sub avertizare meteo COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE CANICULĂ și astfel, riscul incendiilor de vegetație uscată este semnificativ mai ridicat.

Fie că discutăm despre incendiile de miriști sau despre incendiile de fond forestier, informarea și educația preventivă a populației este prima armă din „arsenalul” nostru. În această perioadă, personalul Inspecției de Prevenire desfășoară o serie de acțiuni de informare preventivă în rândul populației, în vederea diminuării și prevenirii riscului de incendii de vegetație uscată.

Cum temperaturile ridicate ne împing către zonele mai răcoroase din mijlocul naturii, ieri, 23 iulie a.c., inspectorii din cadrul ISU Hunedoara s-au aflat în zonele de agrement și cele destinate activităților de picnic din județ.

Astfel, un număr de peste 300 de persoane au avut ocazia să afle direct de la specialiști reguli și măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul activităților desfășurate în natură.

Pentru a petrece în siguranță clipe plăcute și relaxante în mijlocul naturii, împreună cu familia și cei dragi, recomandăm respectarea următoarelor reguli de apărare împotriva incendiilor:

 • este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;
 • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se face numai în locuri special amenajate, în condiții și la distanțe de siguranță care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți;
 • monitorizați în permanență arderea, deoarece, chiar și o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcția focului, îndreptând flăcările spre vegetație sau transportând scânteile incandescente la distanțe mari;
 • supravegheați continuu copiii pentru a prevenii jocul acestora cu focul;
 • asigurați la locul arderii mijloace de stingere: un stingător sau o găleată cu apă;
 • înainte de a pleca stingeți focul și acoperiți cenușa cu pământ.

 FIȚI RESPONSABILI! RESPECTAȚI MĂSURILE DE PREVENIRE ȘI STINGERE A INCENDIILOR ORIUNDE VĂ AFLAȚI!

 O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ ÎNSEAMNĂ ÎN PRIMUL RÂND UN COMPORTAMENT PREVENTIV!

 Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut