Activitatea C.J.S.U. în anul 2022

Activitatea C.J.S.U. în anul 2022

În cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), convocat de către prefectul județului, Călin Petru Marian, a fost analizat și discutat „Raportul de evaluare a activității comitetului în anul 2022.

Documentul a fost prezentat de lt. Col. Alin Nasta, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara, vicepreședinte al acestui organism.

Din partea Consiliului Județean Hunedoara a participat vicepreședintele acestei instituții, Alin Țambă.

Raportul privind evaluarea activității de anul trecut a cuprins date și informații despre managementul situațiilor de urgență, acțiunile cu caracter preventiv/proactiv, acțiunile executate pe timpul manifestării situațiilor de urgență precum și direcțiile de acțiune pentru eficientizarea activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din care fac parte 38 de membri, reprezentanți ai 35 de instituții din județul Hunedoara.

Activitatea C.J.S.U. este sprijinită de 24 de Grupuri de Suport Tehnic specializate pe toate tipurile de risc.

În cea de-a doua parte a ședinței au fost discutate acțiunile autorităților referitoare la gestionarea situației determinată de producerea, ieri, a unui cutremur care s-a resimțit și în județul Hunedoara.

De asemenea, au fost discutate măsurile și activitățile care trebuie luate și efectuate în  perioada următoare pentru ca toate instituțiile hunedorene implicate în gestionarea situațiilor de urgență să acționeze prompt și eficient în condițiile aparițiilor unor factori de risc în localitățile județului Hunedoara.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut