360 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

360 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

 În săptămâna precedentă, salvatorii hunedoreni au desfășurat 360 de misiuni și intervenții, fiind în fiecare clipă la dispoziția cetățenilor, atât pentru acordarea primului ajutor medical specializat, cât și pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Astfel, paramedicii SMURD au răspuns prompt în 287 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către:

  • Detașamentul Deva – 40 intervenții
  • SMURD Simeria – 31 intervenții
  • Detașamentul Petroșani – 30 intervenții

Tot în această perioadă, pompierii militari au fost solicitați pentru localizarea și stingerea a 9 incendii, o acțiune de descarcerare, 3 acțiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor ca urmare a accidentelor rutiere și 4 deblocări de uși, la care se adaugă alte 56 de misiuni în sprijinul comunității.

Dintre cele mai importante intervenții care au avut loc în această săptămână, amintim:

* O intervenție care a presupus efort susținut din partea echipajelor operative din cadrul Detașamentului Orăștie a avut loc miercuri, 26 octombrie a.c., în localitatea Spini, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu într-o anexă a unei gospodării.

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea violentă a cuprins întregul acoperiș al șurii, existând pericolul de propagare a flăcărilor la locuință. Pentru lichidarea incendiului care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 80 de m², salvatorii au acționat circa trei ore.

În urma evenimentului nu au existat victime, fiind întegistrate doar pagube materiale.

* O altă intervenție solicitantă a avut loc joi, 27 octombrie a.c., când pompierii Detașamentului Petroșani au fost alarmați cu privire la producerea unui incendiu declanșat într-un apartament din municipiul Petroșani.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent, într-o încăpere a locuinței, existând degajări mari de fum atât în apartament cât și pe casa scării. Din păcate, chiar dacă incendiul a fost localizat în 3 minute, în camera incendiată a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 51 de ani. Pe parcursul intervenției nu a fost necesară evacuarea locatarilor și nu au fost înregistrate alte victime.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

*  O altă situație de urgență generată de un incendiu a fost semnalată duminică, 30 octombrie a.c., în incinta complexului comercial Bălata. Colegii noștri din cadrul Detașamentului Deva mobilizându-se la fața locului, au constatat faptul că o construcție din material PVC, destinată comerțului (langoșerie) ardea generalizat, cu degajare mare de fum și cu posibilitatea propagării incendiului la spațiile învecinate.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat în cel mai scurt timp, evitându-se extinderea flăcărilor la depozitul de mobilă din imediata apropiere.

Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

 Combateți riscurile printr-o atitudine preventivă!

Pentru a nu deveni victime ale incendiilor și pentru a vă proteja bunurile, respectați regulile elementare:

  • Curățați periodic coșul de fum!
  • Asigurați-vă că soba sau mijlocul de încălzire folosit nu prezintă defecțiuni!
  • Cât timp mijloacele de încălzit sunt în funcțiune, nu lăsați copiii nesupravegheați!
  • Supravegheați soba sau șemineul până când focul este stins în totalitate!

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut