195 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ACEST WEEKEND

195 INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ACEST WEEKEND

În ultimele 72 de ore, echipajele operative din cadrul ISU Hunedoara au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Astfel, salvatorii au acționat pentru gestionarea a 195 situații de urgență, dintre care 147 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 48 alte tipuri de misiuni.

În perioada menționată au avut loc 5 incendii, 3 dintre acestea reprezentând arderi necontrolate de vegetație uscată și pășunat împădurit, manifestate pe raza localităților Deva, Buceș – Vulcan și Aninoasa, fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Alte 2 incendii au izbucnit într-o hală industrială dezafectată din municipiul Hunedoara, respectiv la un utilaj agricol din localitatea Peșteana. Din fericire, în urma acestor evenimente, nu s-au înregistrat victime, iar intervenția promptă a colegilor noștri a făcut ca și pagubele materiale să fie minime.

De asemenea, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor în urma producerii a 6 accidente rutiere, în localitățile Hațeg, Brad, Boșorod, Vulcan și Deva.

Alte 37 de misiuni au constat în:

  • 9 acțiuni de sprijin acordat Serviciului de Ambulanță Județean;
  • 3 verificări ale secțiilor ATI ale unităților spitalicești din județ;
  • 15 activități de recunoaștere în teren și informare preventivă;
  • 7 deblocări de uși acces în locuințe;
  • 1 salvare de animale din medii ostile vieții;
  • 2 intervenții în sprijinul comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut