185 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

185 intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni în acest weekend

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 185 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 150 astfel de solicitări. Cele mai multe cazuri au fost operate de către:

-Detașamentul Deva : 38 intervenții

-Detașamentul Hunedoara : 17 intervenții

-Detașamentul Petroșani : 13 intervenții

Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 3 incendii produse la: acoperișul unei centrale termice dezafectate din municipiul Deva, o anexă gospodărească din localitatea Valea Lupului, respectiv vegetație uscată în localitatea Holdea.

Intervențiile prompte ale colegilor noștri au făcut ca pagubele materiale rezultate în urma acestor evenimente să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 6 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Șoimuș, Simeria, Petroșani, Deva și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 5 cazuri, au desfășurat 12 misiuni de informare preventivă, 5 misiuni de recunoștere în teren și au acționat în alte 4 situații pentru protecția comunității.

Măsuri de prevenire la exploatarea instalațiilor electrice

 Pentru înlăturarea riscului de incendiu, vă recomandăm:

  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Componentele ce prezintă defecţiuni trebuie să fie înlocuite imediat;
  • nu interveniţi asupra contorului;
  • orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar de personal autorizat;
  • utilizaţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului conform prospectului produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu utilizaţi receptoare electrice neomologate;
  • amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de apă;
  • nu suprasolicitați instalația elecrică.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut