În această după amiază, pompierii militari au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament   situat la etajul 4 al unui bloc din municipiul Petroșani, strada Vișinilor.

La locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciala de lucru la înălțime și un echipaj SMURD.

Proprietarul locuinței, un bărbat cu probleme locomotorii, a fost evacuat de către vecini, care au încercat să asigure și prima intervenție la locul evenimentului până la sosirea echipajelor operative.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta la mobilier, textile și izolația interioară din polistiren a unei camere, cu mari degajări de fum toxic și cu posibilitatea de extindere la întreaga locuință și la apartamentele alăturate.

Incendiul a fost stins cu promptitudine, în limitele găsite, fără a se impune evacuarea altor locatari și fără a exista persoane care să necesite asistență medicală.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea instalației electrice cu defecțiuni.

INFORMARE PREVENTIVĂ

ACORDAȚI ATENȚIE INSTALAȚIILOR ELECTRICE!

– Respectați măsurile de siguranță și renunțați la improvizații!

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Informare şi Relaţii Publice

Sari la conținut