RECOMANDĂRILE POMPIERILOR PENTRU PERIOADA SLUJBELOR DE PAȘTE

RECOMANDĂRILE POMPIERILOR PENTRU PERIOADA SLUJBELOR DE PAȘTE

                                                        ACTIVITĂȚI ȘI RECOMANDĂRI PENTRU PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAȘTE

     Sâmbătă seara vom sărbători Învierea Domnului, iar cu această ocazie ne vom bucura de o minivacanță de 4 zile.

În perioada sărbătorilor, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara vor fi la datorie, ca de obicei, și vor monitoriza permanent, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor lua măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

În vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite salvatorii hunedoreni acționează și vor acționa pentru aplicarea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților, în locurile  unde se preconizează participarea la slujba de Înviere a unui număr mare de credincioși.

În fiecare zi din această minivacanță prilejuită de sărbătorile pascale, peste 160 de pompieri hunedoreni vor fi pregătiți să acționeze, la nevoie, pentru acordarea asistenței medicale, stingerea incendiilor sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor acorda primul ajutor medical, dar și transportul persoanelor, aflate în dificultate, la unitățile spitalicești.

Premergător acestui weekend, pompierii au efectuat peste 20 de controale tematice și verificări la lăcașurile de cult din județul Hunedoara, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Hunedoara a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Recomandăm cetățenilor, ca pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, să respecte câteva reguli simple, dar importante:

–        În nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu acestea aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor. 

–         Este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.

–         Este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

       Ne dorim să vă bucurați de aceste sărbători, în liniște și fără evenimente neplăcute.

Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara  vă urează Paște Fericit. Să avem cu toții, sărbători frumoase!

 

sursa foto: bzi.ro

 

Sari la conținut