127 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

127 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE SALVATORILOR HUNEDORENI ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

În ultimele 72 de ore, echipajele operative din cadrul ISU Hunedoara au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Astfel, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală în 100 de cazuri, în timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor în urma accidentelor rutiere, salvarea de animale din medii ostile vieții, etc. De asemenea, pompierii militari au desfășurat 11 misiuni de sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean, 6 misiuni de verificare a secțiilor ATI ale unităților spitalicești din județ și 3 activități de recunoaștere și informare în teren.

 Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

O intervenție care a presupus efort susținut din partea echipajelor operative din cadrul Detașamentului Hunedoara și ale Punctelor de Lucru Totești și Breatea a avut loc pe parcursul zilei de sâmbătă, 1 octombrie a.c., în localitatea Clopotiva, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu în camera centralei termice a unei locuințe.

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea era violentă, cuprinzând și alte anexe în care se aflau depozitate cantități mari de material combustibil, respectiv fân și lemne.

Pentru lichidarea incendiului care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 de m², salvatorii au acționat mai mult de două ore.

În urma evenimentului, două persoane au suferit atacuri de panică, fapt pentru care au fost asistate medical la fața locului de către echipajul SMURD, nefiind necesar transportul acestora la spital.

Din fericire, nu au existat alte victime, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

Cauza declanșării incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător.

O altă intervenție solicitantă pentru pompierii militari a avut loc duminică, 2 octombrie a.c., pe Defileul Jiului, unde o bucată de stâncă desprinsă de pe versant a căzut pe parbrizul unui autoturism aflat în trafic.

Echipaje operative din cadrul Detașamentului Petroșani, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare, o autospecială de primă intervenție și comandă, containerul multirisc și o ambulanță SMURD, solicitate în sprijin de către ISU Gorj au ajuns primele la locul solicitării, având în vedere faptul că incidentul s-a produs mult mai aproape de orașul Petroșani.

În urma evenimentului au rezultat 3 victime: conducătorul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani și două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani. Paramedicii i-au aplicat șoferului manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, ulterior acesta fiind declarat decedat. Celelalte două victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi necesar să fie transportate la spital.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro

 

Informare şi Relaţii Publice

Sg. maj. Roxana Caterina MATEUȚ

Sari la conținut